Positieve psychologie met kinderen en jongeren (6 uren)

Scholingsaanbod Mindset

De mindsettheorie is onderdeel van de positieve psychologie. Deze stroming gaat ervanuit dat aandacht voor positieve emoties en talenten een versterkende werking heeft op belangrijke pijlers van groei en ontwikkeling zoals motivatie, veerkracht en welzijn. Dit alles begint natuurlijk bij een groeimindset: de overtuiging dat het altijd mogelijk is om jezelf te verbeteren of te veranderen. Daarnaast zijn optimisme en welbevinden onmisbaar wanneer je kinderen en jongeren wil laten floreren (‘flourish’).

Tijdens deze training ontdek je dat je optimistisch denken kunt aanleren en dat je welbevinden actief kunt stimuleren. We gaan hierbij o.a. uit van de onderzoeken en inzichten van Martin Seligman (de grondlegger van de positieve psychologie) en Angela Duckworth (Grit). Je leert over de theoretische achtergronden van aangeleerd optimisme en welbevinden en je maakt kennis met praktische werkvormen die je direct kunt inzetten in de begeleiding van kinderen en jongeren (en jezelf!). Onderwerpen die o.a. aan bod komen, zijn het opbouwen van positieve emotie, optimistische verklaringsstijlen en het PERMA model.

  • Geschikt voor

    Voor iedereen die met kinderen en jongeren werkt

  • Trainers

    René Lous of Floor Raeijmaekers

  • Tijd

    6 uren

 

Enkele reacties van eerdere deelnemers:

“(deze training heette voorheen ‘Optimisme kun je leren!’)”

“Ik vond alle informatie zinvol.”

“Ik vond het heel duidelijk en leerzaam.”

“(De trainer is) fijn om naar te luisteren, veel kennis, goede voorbeelden.”

*Trainingen gaan door bij minimaal 6 deelnemers. Inschrijvingen kunnen tot 8 weken voorafgaand aan de training kosteloos worden geannuleerd. Bij annuleringen tussen de 4 en 8 weken voorafgaand aan de training wordt de helft van het aankoopbedrag teruggestort. Bij annuleringen binnen 4 weken voorafgaand aan de training is restitutie van het aankoopbedrag helaas niet mogelijk. Alle trainingen van Het TalentenLab zijn op HBO-niveau en er wordt van de deelnemers aan deze training minimaal een MBO denk- of werkniveau verondersteld. De studiebelasting bestaat uit 6 uren per trainingsdag (aanwezigheid) of 3 uren per trainingsmiddag, plus 4 uren voor zelfstudie bij meerdaagse trainingen. Na afloop van de training ontvangen deelnemers naslagwerk via e-mail en kunnen zij een certificaat van deelname opvragen. Er hoeven geen studiematerialen te worden aangeschaft. Vrijstellingen en/of speciale voorwaarden zijn niet van toepassing. Het copyright en het eigendomsrecht van het cursusmateriaal berust bij Het TalentenLab.

Bekijk hier ons volledige trainigsaanbod