De positieve school module 4: Positieve relaties & interacties (3 uren)

Tijdens deze module van 3 uur leer je over de impact van positieve relaties op welbevinden en ontdek je hoe je in je klas of groep positieve interacties stimuleert. Je krijgt onder andere antwoord op de volgende vragen:

 • Waarom zijn sociale relaties essentieel voor welbevinden en schoolprestaties?
 • Hoe gebruik je de technieken van positieve communicatie, Actieve Constructieve Respons en positief roddelen binnen de school?
 • Hoe stimuleer je vriendelijkheid, compassie en samenwerken binnen je team en klas?
 • Hoe buig je negatieve labels om naar sterke punten?
 • Hoe versterk je positieve relaties en interacties binnen je school via RAK’s: Random Acts of Kindness?
 • Wat is de kracht van ‘relatie reparatie’?

Deze module vormt onderdeel van een traject van 6 modules. Je sluit de module af met een praktische opdracht, waarna je een deelcertificaat ontvangt. Je kunt losse modules volgen, maar wil je in aanmerking komen voor het certificaat ‘positieve leraar’, volg dan alle 6 modules!

 • Geschikt voor

  Voor iedereen die voor de klas staat

 • Trainers

  Floor Raeijmaekers of René Lous

 • Tijd

  3 uren

 

Van gelukkige leraren leer je de mooiste dingen – Loesje

Onze droom is een land vol scholen waar leerlingen en leraren zich gelukkig voelen, hun talenten inzetten en genieten van leren en ontwikkelen. We bieden scholing en begeleiding die jou helpt van je school een positieve school te maken, waar niet alleen wordt geleerd, maar ook actief wordt gewerkt aan het versterken van het welbevinden. Kortom, een school waar leerlingen en leraren kunnen leren én floreren!

De positieve school biedt een wetenschappelijk onderbouwd scholingsaanbod dat je helpt om van jouw school een positieve school te maken. Onze trainingen vinden hun basis in de positieve pychologie en positieve educatie. Op enthousiaste wijze vertalen onze ervaren trainers bewezen effectieve theorieën en werkvormen naar de dagelijkse onderwijspraktijk.

We werken met modules van 3 uren die je los van elkaar kunt volgen op verschillende data. Wanneer je alle modules (6 middagen) hebt gevolgd, krijg je het certificaat ‘positieve leraar’. Volg je met je hele team (incompany) alle modules, dan kun je in aanmerking komen voor het predicaat ‘positieve school’! Kijk voor meer info op www.depositieveschool.nl.

– de positieve school is een initiatief van Het TalentenLab –

*Trainingen gaan door bij minimaal 6 deelnemers. Inschrijvingen kunnen tot 8 weken voorafgaand aan de training kosteloos worden geannuleerd. Bij annuleringen tussen de 4 en 8 weken voorafgaand aan de training wordt de helft van het aankoopbedrag teruggestort. Bij annuleringen binnen 4 weken voorafgaand aan de training is restitutie van het aankoopbedrag helaas niet mogelijk. Alle trainingen van Het TalentenLab zijn op HBO-niveau en er wordt van de deelnemers dan ook minimaal een HBO denk- of werkniveau verondersteld. De studiebelasting bestaat uit 6 uren per trainingsdag (aanwezigheid) of 3 uren per trainingsmiddag, plus 4 uren voor zelfstudie bij meerdaagse trainingen. Na afloop van de training ontvangen deelnemers naslagwerk via e-mail en kunnen zij een certificaat van deelname opvragen. Er hoeven geen studiematerialen te worden aangeschaft. Vrijstellingen en/of speciale voorwaarden zijn niet van toepassing. Het copyright en het eigendomsrecht van het cursusmateriaal berust bij Het TalentenLab.

Bekijk hier ons volledige trainigsaanbod