Eerste Hulp Bij Onderpresteren (6 uren)

Onderpresteren is een veel voorkomend lastig en hardnekkig probleem. Je spreekt over onderpresteren wanneer kinderen op school niet laten zien wat ze in huis hebben en wat ze daadwerkelijk kunnen, doordat ze ongemotiveerd (geraakt) zijn voor school en leren. Onderpresteerders doen niet wat ze zouden moeten doen om zich op school optimaal te ontwikkelen en presteren daardoor onder het niveau dat je van hen mag verwachten.

Deze training biedt een praktische aanpak om onderpresterend gedrag bij kinderen te voorkomen en terug te draaien. Alle informatie is gebaseerd op wetenschappelijke literatuur gecombineerd met ervaringen uit de praktijk. De werkvormen en handelingssuggesties die je deze dag leert zijn direct toepasbaar in de onderwijspraktijk of in individuele coachingstrajecten.

De volgende onderwerpen komen tijdens deze dag aan bod: Welke verschillende profielen van onderpresterende kinderen zijn er? Wat zijn de oorzaken en onderliggende factoren van onderpresteren? Wat zijn ineffectieve en effectieve begeleidingsstrategieën? Hoe vergroot je het zelfverantwoordelijk gedrag van kinderen? Hoe voorkom je onderpresterend gedrag? Hoe draai je onderpresterend gedrag terug met behulp van het 6-stappenplan? Wat is jouw rol als docent, leerkracht of begeleider bij het voorkomen/ terugdringen van onderpresteren?

  • Geschikt voor

    Voor leerkrachten, docenten en kindercoaches

  • Trainers

    René Lous

  • Tijd

    6 uren

 

Enkele reacties van eerdere deelnemers:

“Wat een fijne leerzame dag met afwisselende werkvormen en vooral een inspirerende trainer!”

“Wat een inspirerende dag! Duidelijk, afwisselend, praktisch en sfeervol!”

“Was wederom een zeer inspirerende training van Het Talentenlab! Bedankt René!”

“De EHBO koffer is goed gevuld vandaag! Praktisch, leerzaam, afwisselend, inspirerend ! Bedankt René van Het talentenlab.”

*Trainingen gaan door bij minimaal 6 deelnemers. Inschrijvingen kunnen tot 8 weken voorafgaand aan de training kosteloos worden geannuleerd. Bij annuleringen tussen de 4 en 8 weken voorafgaand aan de training wordt de helft van het aankoopbedrag teruggestort. Bij annuleringen binnen 4 weken voorafgaand aan de training is restitutie van het aankoopbedrag helaas niet mogelijk. Alle trainingen van Het TalentenLab zijn op HBO-niveau en er wordt van de deelnemers aan deze training minimaal een MBO denk- of werkniveau verondersteld. De studiebelasting bestaat uit 6 uren per trainingsdag (aanwezigheid) of 3 uren per trainingsmiddag, plus 4 uren voor zelfstudie bij meerdaagse trainingen. Na afloop van de training ontvangen deelnemers naslagwerk via e-mail en kunnen zij een certificaat van deelname opvragen. Er hoeven geen studiematerialen te worden aangeschaft. Vrijstellingen en/of speciale voorwaarden zijn niet van toepassing. Het copyright en het eigendomsrecht van het cursusmateriaal berust bij Het TalentenLab.

Bekijk hier ons volledige trainigsaanbod