Mindset voor IB’ers (6 uren)

Een school is voortdurend in ontwikkeling en op alle niveaus een lerende organisatie. Het is daarom van belang dat teams en leerlingen in beweging blijven en zodoende het beste uit zichzelf halen. De mindsettheorie van Carol Dweck verklaart waarom ontwikkeling soms hapert en biedt vooral ook tips en tools om groei te faciliteren.

Tijdens deze training ontdek je hoe je als intern begeleider kunt bijdragen aan het in beweging krijgen en houden van je school. Je leert hoe je de mindsettheorie van Carol Dweck kunt toepassen in de dagelijkse praktijk en hoe je een groeigerichte (verander)cultuur kunt creëren binnen je school. Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder andere: de mindsettheorie, de effecten van een vaste mindset en een groeimindset, het ontwikkelen van een groeimindset en groeigericht onderwijs. Daarnaast ontdek je hoe je groei kunt faciliteren door middel van formatief toetsen en hoe je verandering kunt creëren vanuit een waarderende benadering (appreciative inquiry).

  • Geschikt voor

    Voor intern begeleiders uit het basisonderwijs

  • Trainers

    René Lous

  • Tijd

    6 uren

 

Enkele reacties van eerdere deelnemers:

“Echt een verdieping voor mijn school.”

“Ik ben helemaal geïnspireerd geraakt om mindset structureel een plekje binnen de school te geven. Ook bij het team.”

“Echt een verdieping voor mijn school.”

“Leuk dag met veel afwisselende werkvormen!”

“René stroomt over van de passie en energie. Heel aanstekelijk!”

*Trainingen gaan door bij minimaal 6 deelnemers. Inschrijvingen kunnen tot 8 weken voorafgaand aan de training kosteloos worden geannuleerd. Bij annuleringen tussen de 4 en 8 weken voorafgaand aan de training wordt de helft van het aankoopbedrag teruggestort. Bij annuleringen binnen 4 weken voorafgaand aan de training is restitutie van het aankoopbedrag helaas niet mogelijk. Alle trainingen van Het TalentenLab zijn op HBO-niveau en er wordt van de deelnemers aan deze training minimaal een MBO denk- of werkniveau verondersteld. De studiebelasting bestaat uit 6 uren per trainingsdag (aanwezigheid) of 3 uren per trainingsmiddag, plus 4 uren voor zelfstudie bij meerdaagse trainingen. Na afloop van de training ontvangen deelnemers naslagwerk via e-mail en kunnen zij een certificaat van deelname opvragen. Er hoeven geen studiematerialen te worden aangeschaft. Vrijstellingen en/of speciale voorwaarden zijn niet van toepassing. Het copyright en het eigendomsrecht van het cursusmateriaal berust bij Het TalentenLab.

Bekijk hier ons volledige trainigsaanbod