Executieve functies ontwikkelen met spellen (6 uren)

Heeft je leerling of coachee moeite met plannen en organiseren? Is hij zijn huiswerk weer eens vergeten of kwijt? Kan hij moeilijk aan een taak beginnen of er moeilijk bijblijven? Wordt hij boos als het niet lukt en is doorzetten een aandachtspunt? Dan kan hij waarschijnlijk zijn executieve functies nog wel wat oefenen. Met het spelen van spellen train je deze vaardigheden op een leuke en gezellige manier.

Tijdens deze training leer je hoe het spelen van spellen kan bijdragen aan de ontwikkeling van executieve functies en ontdek je hoe je dit met kinderen kunt vormgeven. Je krijgt een theoretische achtergrond over de executieve functies in het algemeen en je gaat praktisch aan de slag met het oefenen van deze vaardigheden met behulp van spellen.

Deze training is gebaseerd op het boek Speel Je Vaardig. Je kunt dit boek tijdens de training met korting aanschaffen.

  • Geschikt voor

    Voor iedereen die met kinderen of jongeren werkt

  • Trainers

    Heidi van der Westerlaken-Vriens

  • Tijd

    6 uren

 

Enkele reacties van eerdere deelnemers:

“Goede balans tussen theorie en praktijk.”

“Ik heb er veel aan gehad en kan het ook vertalen naar andere activiteiten die ik tijdens trainignen doe.”

“Het was inspirerend en gaf handvatten waarmee je direct aan de slag kunt gaan.”

*Trainingen gaan door bij minimaal 6 deelnemers. Inschrijvingen kunnen tot 8 weken voorafgaand aan de training kosteloos worden geannuleerd. Bij annuleringen tussen de 4 en 8 weken voorafgaand aan de training wordt de helft van het aankoopbedrag teruggestort. Bij annuleringen binnen 4 weken voorafgaand aan de training is restitutie van het aankoopbedrag helaas niet mogelijk. Alle trainingen van Het TalentenLab zijn op HBO-niveau en er wordt van de deelnemers aan deze training minimaal een MBO denk- of werkniveau verondersteld. De studiebelasting bestaat uit 6 uren per trainingsdag (aanwezigheid) of 3 uren per trainingsmiddag, plus 4 uren voor zelfstudie bij meerdaagse trainingen. Na afloop van de training ontvangen deelnemers naslagwerk via e-mail en kunnen zij een certificaat van deelname opvragen. Er hoeven geen studiematerialen te worden aangeschaft. Vrijstellingen en/of speciale voorwaarden zijn niet van toepassing. Het copyright en het eigendomsrecht van het cursusmateriaal berust bij Het TalentenLab.

Bekijk hier ons volledige trainigsaanbod