De positieve school module 6: Optimistisch denken & geluk (3 uren)

Tijdens deze module van 3 uur ontdek je hoe je jezelf en je leerlingen optimistischer kunt leren denken en leer je hoe je geluk in je groep of klas kunt stimuleren via praktische geluksactiviteiten. Je krijgt onder andere antwoord op de volgende vragen:

 • Wat zijn de voordelen van optimisme en hoe ontwikkel je een positieve verklaringsstijl bij jezelf en je leerlingen?
 • Welke denkfouten bestaan er en hoe ga je hier effectief mee om?
 • Hoe onderzoek je je gedachten en waarom is dit een essentiële vaardigheid voor jezelf en je leerlingen?
 • Hoe kun je je gedachten ‘omdenken’ naar positiviteit?
 • Welke materialen, werkvormen en activiteiten kun je inzetten om geluk in je klas of groep te stimuleren?

Let op: Wanneer je bij Het TalentenLab de training ‘Positieve psychologie met kinderen en jongeren’ hebt gevolgd, krijg je vrijstelling voor deze module.

Deze module vormt onderdeel van een traject van 6 modules. Je sluit de module af met een praktische opdracht, waarna je een deelcertificaat ontvangt. Je kunt losse modules volgen, maar wil je in aanmerking komen voor het certificaat ‘positieve leraar’, volg dan alle 6 modules!

 • Geschikt voor

  Voor iedereen die voor de klas staat

 • Trainers

  Floor Raeijmaekers of René Lous

 • Tijd

  3 uren

 

Van gelukkige leraren leer je de mooiste dingen – Loesje

Onze droom is een land vol scholen waar leerlingen en leraren zich gelukkig voelen, hun talenten inzetten en genieten van leren en ontwikkelen. We bieden scholing en begeleiding die jou helpt van je school een positieve school te maken, waar niet alleen wordt geleerd, maar ook actief wordt gewerkt aan het versterken van het welbevinden. Kortom, een school waar leerlingen en leraren kunnen leren én floreren!

De positieve school biedt een wetenschappelijk onderbouwd scholingsaanbod dat je helpt om van jouw school een positieve school te maken. Onze trainingen vinden hun basis in de positieve pychologie en positieve educatie. Op enthousiaste wijze vertalen onze ervaren trainers bewezen effectieve theorieën en werkvormen naar de dagelijkse onderwijspraktijk.

We werken met modules van 3 uren die je los van elkaar kunt volgen op verschillende data. Wanneer je alle modules (6 middagen) hebt gevolgd, krijg je het certificaat ‘positieve leraar’. Volg je met je hele team (incompany) alle modules, dan kun je in aanmerking komen voor het predicaat ‘positieve school’! Kijk voor meer info op www.depositieveschool.nl.

– de positieve school is een initiatief van Het TalentenLab –

*Trainingen gaan door bij minimaal 6 deelnemers. Inschrijvingen kunnen tot 8 weken voorafgaand aan de training kosteloos worden geannuleerd. Bij annuleringen tussen de 4 en 8 weken voorafgaand aan de training wordt de helft van het aankoopbedrag teruggestort. Bij annuleringen binnen 4 weken voorafgaand aan de training is restitutie van het aankoopbedrag helaas niet mogelijk. Alle trainingen van Het TalentenLab zijn op HBO-niveau en er wordt van de deelnemers dan ook minimaal een HBO denk- of werkniveau verondersteld. De studiebelasting bestaat uit 6 uren per trainingsdag (aanwezigheid) of 3 uren per trainingsmiddag, plus 4 uren voor zelfstudie bij meerdaagse trainingen. Na afloop van de training ontvangen deelnemers naslagwerk via e-mail en kunnen zij een certificaat van deelname opvragen. Er hoeven geen studiematerialen te worden aangeschaft. Vrijstellingen en/of speciale voorwaarden zijn niet van toepassing. Het copyright en het eigendomsrecht van het cursusmateriaal berust bij Het TalentenLab.

Bekijk hier ons volledige trainigsaanbod